Siirry sisältöön

Tukiviittomien käyttö arjen työssä

Kommunikointi on keskeinen osa arkipäiväämme, mutta monissa tilanteissa puhe ei riitä. Tukiviittomien käyttö tarjoaa arvokkaan tavan välittää viestejä silloin, kun sanat eivät riitä. Tukiviittomilla viestiminen on usein helpompaa ja tehokkaampaa kuin kirjoittaminen, ja ne tarjoavat erittäin vahvan tavan ilmaista ajatuksia ja tunteita. Koulutuksessa opit, miten tukiviittomia voi hyödyntää arjen työssä ja miksi ne ovat olennainen osa inklusiivista yhteiskuntaa, joka kunnioittaa erilaisia kommunikaatiotarpeita ja mahdollistaa jokaisen osallistumisen.

Koulutuksen kesto on kaksi tuntia, joka on helppo sovittaa aikatauluun.

Tietoa koulutuksesta

Koulutuksen sisältö

  • Opit tukiviittomien perusteet ja pääset alkuun viittomien käytössä.
  • Näytämme, miten tukiviittomia voidaan käyttää käytännössä eri tilanteissa helpottamaan päivittäistä vuorovaikutusta.
  • Syvennymme viittomakieleen ja kuurojen kulttuuriin, jotta ymmärrät viittomien taustan ja merkityksen paremmin.

Koulutuksesta saat

Koulutuksessa saat perustiedot ja -taidot tukiviittomien käytöstä arjen työssäsi. Pyrimme valmistamaan sinut hyödyntämään tukiviittomia tehokkaasti kommunikoidessasi asiakkaiden kanssa, jotka tarvitsevat viittomia puheen tueksi tai niille, joille puhe ei ole mahdollista. 

Kohderyhmä

Koulutus on suunnattu erityisesti niille työntekijöille, jotka käyttävät puhetta tukevia ja korvaavia kommunikointikeinoja työssään. 

Lisää tietoa koulutuksista

Voit pyytää koulutussuunnittelijalta lisää tietoa koulutuksista, suunnitella teille sopivaa kokonaisuutta ja pyytää tarjousta koulutuksille.

Jasmin Virta

Koulutussuunnittelija
jasmin.virta@inlive.fi 040 198 9292